Veggie taco bowls

Taco’s, maar dan in een kommetje. Deze veggie taco bowl moet je een keertje proberen!

Ingrediënten voor 2 veggie taco bowls:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 bloemkool
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 20 gram koriander
  • 1 sjalotje
  • 2,5 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 limoen
  • 70 gram rode kool in reepjes
  • 100 gram veldsla
  • 70 gram wortel (julienne)
  • 2 tenen knoflook
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Was de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaten in partjes, rasp de knoflook, snipper de sjalot, pers het sap uit de limoen en hak de koriander grof.
  3. Meng de helft van de knoflook met 2 eetlepels olijfolie, de kurkuma en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Verdeel de bloemkool over 1 helft van een bakplaat met bakpapier en kwast de roosjes in met het kruidenmengsel.
  4. Meng de resterende knoflook met 2 eetlepels olijfolie, de komijnpoeder, de chilipoeder en 1 theelepel gerookt paprikapoeder. Verdeel de zoete aardappelblokjes over de andere helft van de bakplaat, kwast in met het kruidenmengsel en rooster de bloemkool en de zoete aardappel 30 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen de tomaat met de sjalot, de helft van de koriander en de helft van het limoensap tot een frisse salsa.
  6. Prak de avocado fijn met een vork en meng met het overgebleven limoensap, de koriander en 0.5 theelepel gerookt paprikapoeder tot een gladde dip.
  7. Meng de wortel met de rode kool, de veldsla en een beetje olijfolie tot een salade.
  8. Verdeel alles over de kommen, zodat ieder ingrediënt een eigen compartiment heeft. Serveer de veggie taco bowls met een flinke lepel avocadodip er bovenop.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.