Een burrito, maar dan in een kom, voor als je geen zin hebt in de wrap of de tortilla.
Bereidingstijd: 40 min.
Onderstaand recept is voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
- 2 blikjes Tonijn in olijfolie
- 500 g Zoete aardappelen
- 2 tl gerookt Paprikapoeder
- 1 el honing
- 1 el Olijfolie
- 4 Gekookte maïskolven
- 1 zak Tortillachips naturel
- 1 Avocado
- 1 Kleine rode ui
- 10 g Koriander
- 2 tl Sriracha
- 4 el mayonaise
- 2 kropjes Little Gem
- 1 Limoen
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Was de schil van de zoete aardappel goed schoon, dep droog en snijd in parten. Meng 1 eetlepel olijfolie met de honing en het gerookt paprikapoeder en een snuf zout. Verdeel de zoete aardappel parten over een bakplaat met bakpapier, bestrijk met de kruidenolie en bak in de oven in 40 minuten gaar. Keer na 20 minuten de partjes om.
2. Pel en snipper de rode ui. Snijd het uiteinde van de little gem en haal de bladeren uit elkaar. Snijd de maiskolven in grove stukken. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit, snijd in dunne plakken en vouw voorzichtig uit als een waaier. Hak de koriander fijn en snijd de limoen in partjes.
3. Verhit een grillpan, bestrijk de maiskolven met olie en grill kort in de hete grillpan.
4. Meng de Sriracha (of andere hotsauce) met de mayonaise. Proef even of de verhouding goed is, dit verschilt per persoon. Laat de tonijn goed uitlekken en meng met de helft van de Sriracha mayonaise, de rode ui en de koriander.
5. Nu kun je de kommen vullen. Leg eerst de bladeren little gem erin. Volg dan met de zoete aardappelpartjes, de gegrilde maiskolven, een flinke hand tortillachips en de spicy tuna. Garneer de bowls met de avocado waaier, de resterende Sriracha mayo en een partje limoen.
Tip: Extra lekker met jalapeños!
Nog een tip: Je kunt de tonijn vervangen met Tempeh voor een vega variant, of met gerookte kip voor een vlees variant!