Bereidingstijd: 20 min.
Onderstaand recept is voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
Voor de salade:
- 4 kropjes Little Gem
- 4 sneetjes brood
- 1 blikje sardines in zonnebloemolie
- 50 g Peccannoten
- 4 Eieren
Voor de dressing: - Sap van een halve citroen
- 4 el Mayonaise
- 1 tl Worcestershire saus
- 2 stuks anjovis
- 1 tl mosterd
- 1 teen knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
Wat moet je doen?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Scheur de boterhammen in stukken, verdeel over de helft van een bakplaat en besprenkel met olijfolie en een snuf grof zeezout. Hak de pecannoten grof, verdeel over de andere helft van de bakplaat en rooster in de oven in 10 minuten knapperig.
2. Snijd de little gem in partjes. Verhit een grillpan en grill rondom totdat er bruine grillstrepen ontstaan.
3. Breng ondertussen een pan met water aan de kook, voeg wanneer het water kookt de eieren toe en kook 7 minuten. Laat schrikken onder koud water, pel en snijd in partjes
4. Doe de mayonaise samen met de ansjovis, de mosterd, de worcestershiresaus, de knoflook, het citroensap en 1 eetlepel Parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal glad tot een romige saus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Laat de sardines goed uitlekken en meng met de geroosterde little gem, de croutons, de pecannoten, de eieren en de resterende Parmezaanse kaas tot een salade en besprenkel met de romige caesar dressing.
Tip: Meer honger? Maak er een aardappelsalade van door krieltjes in schil toe te voegen. Deze kun je eerst 10 minuten koken en dan kort aanbakken in boter met 2 tenen knoflook.