Rabarber-frambozen compote

Wat heb je nodig?
– 2 stengels rabarber;
– 100 gram frambozen;
– 1,5 eetlepel honing;
– 1 cm gember.

Stap 1:
Verwijder de uiteindes van de rabarber en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm. Schil en rasp de gember.

Stap 2:
Verhit een steelpannetje en voeg de rabarber, de honing, de frambozen, de gember en een klein scheutje water toe. Laat op laag vuur zachtjes 20 minuten doorkoken totdat de rabarber uit elkaar valt. Roer regelmatig door.

Stap 3:
Laat afkoelen en bewaar in een uitgekookt jampotje in de koelkast. Lekker bij je yoghurt of overnight oats!

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.

No Comments Yet

Comments are closed