Stilleven

Stillevens intrigeren me. Ik vind het interessant waar ze voor staan, de symboliek die erachter zit en welk verhaal de schilder of fotograaf probeert te vertellen. Het is vergankelijk en heeft vaak iets triests. Eind vorig jaar heb ik als stylist meegewerkt aan het Dirk kerstmagazine die toen volledig in het teken stond van stillevens. Zware stillevens met een gouden eeuw thema en een overdaad aan eten. En wat lichtere, moderne stillevens. Ik vond dit zo leuk om te doen dat ik besloot om zelf ook een klein stilleven project te maken. Naar oude meesters kijken, composities bouwen en mijn eigen draai eraan geven. Zie hieronder het resultaat.

“Fruit bowl on a chair”
“A fruity Stillife”
“Mon Cherrie”
“A guilty pleasure stillife”
“Fresh figs”

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.