Deze dip… die moet je echt proberen!

Wat heb je nodig?
– Schil van 2/3 ingemaakte citroen (kun je bij de toko kopen of zelf maken);
– 70 gram pistachenootjes (gepeld);
– 1/2 teentje knoflook;
– 1/3 theelepel komijnpoeder;
– Sap van 1/2 citroen;
– 1 theelepel honing;
– 1 flinke snuf himalaya zout;
– 50 ml neutrale olie (als in; neutraal van smaak).
Wat moet je doen?
1. Rooster in een hete pan de pistachenootjes in 5 minuten rondom goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
2. Snijd de schil van de ingemaakte citroen in reepjes. Doe de reepjes in een keukenmachine samen met de pistachenootjes, de honing, het zout, het komijnpoeder, de knoflook, het citroensap en de olie en maal tot een gladde dip. Voeg een klein scheutje olie toe als het te dik blijft.
3. Doe de dip in een schaaltje, garneer met fijngehakte pistachenootjes en een beetje citroenrasp en serveer met gegrild platbrood en hummus.