Pistache-dip met ingemaakte citroen

Deze dip… die moet je echt proberen!

Wat heb je nodig?
– Schil van 2/3 ingemaakte citroen (kun je bij de toko kopen of zelf maken);
– 70 gram pistachenootjes (gepeld);
– 1/2 teentje knoflook;
– 1/3 theelepel komijnpoeder;
– Sap van 1/2 citroen;
– 1 theelepel honing;
– 1 flinke snuf himalaya zout;
– 50 ml walnootolie.

Stap 1:
Rooster in een hete pan de pistachenootjes in 5 minuten rondom goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.

Stap 2:
Snijd de schil van de ingemaakte citroen in reepjes. Doe de reepjes in een keukenmachine samen met de pistachenootjes, de honing, het zout, het komijnpoeder, de knoflook, het citroensap en de walnootolie en maal tot een gladde dip. Voeg een klein scheutje walnootolie toe als het te dik blijft.

Stap:
Doe de dip in een schaaltje, garneer met fijngehakte pistachenootjes en een beetje citroenrasp en serveer met gegrild platbrood en hummus.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.