Ontbijt buffet styling @ Zoku

Onlangs heeft Zoku mij benaderd, om hun ontbijtbuffet te stylen. Zoku is een hotel in Amsterdam die zich voornamelijk richt op de werkende reiziger. Ze beschrijven zichzelf als volgt: “Een woon-werk plek voor de werkende reiziger. Een ontspannen plek om te werken maar vooral om te leven, en gelijkgestemden te ontmoeten terwijl je een nieuwe stad leert kennen”. Het ontbijt vindt plaats in ‘the living kitchen’ van Zoku; een gezellige open keuken waar wordt gegeten aan lange gemeenschappelijke tafels door zowel gasten als Amsterdammers. De styling van het buffet ging niet om de gerechten (die kleurrijk en heerlijk zijn) maar om de presentatie van de gerechten op het buffet. En om zo het ontbijtbuffet beter bij de rest van de huisstijl te laten passen. Well, challenge accepted! 

Aan de hand van een moodboard heb ik het concept voor het ontbijtbuffet uitgewerkt en weergegeven. De belangrijkste kernmerken die hierbij naar boven kwamen en die ik in de styling heb verwerkt zijn:

Zachte natuurtinten: De kleuren in het buffet worden alleen gecreëerd door het eten, in de vorm van ontbijtgerechten, aangevuld met seizoensfruit en kleurrijke ingemaakte groente. Denk hierbij aan ingemaakte rode ui, bloemkool met kurkuma en ingemaakte citroenen met tijm. Alle styling elementen die gebruikt worden zijn in zachte natuurtinten zoals hout, metaal, marmer, keramiek en linnen. Op deze manier versterken de styling elementen de ontbijtgerechten en werken niet afleidend.

All year green: Wanneer de liften op de zesde verdieping opengaan waan je je in een ware botanische tuin. Zoku staat voor all year green en dit wil ik graag in het buffet laten terugkomen door het gebruik van verse kruiden, veldbloemen en kleurrijke ingemaakte groente die door het buffet heen en in de kasten achter het buffet geplaatst zijn.

Een gevoel van thuis: Zoku vindt het belangrijk dat gasten zich thuisvoelen. Aangezien de meeste gasten er een langere tijd verblijven, leek het mij leuk om ze door middel van bepaalde styling elementen zich meer thuis te laten voelen. Dit heb ik bijvoorbeeld laten terugkomen door gebruik te maken van veel soorten weck- en voorraadpotten voor bijvoorbeeld de huisgemaakte granola, jams en verschillende toppings. Gasten kunnen dit net zoals thuis zelf uit de weckpotten pakken. Door verschillende soorten weck- en voorraadpotten in de kast achter de keuken te plaatsen krijgt de living kitchen een huiselijk gevoel.

Hoogte verschillen en het gebruik van verschillende kleuren zorgen voor een Speelse uitstraling. Zo worden er verschillende soorten en maten potjes gebruikt voor de jam, de ingemaakte groente en de granola toppings. En er wordt gebruik gemaakt van eieren in twee verschillende kleuren (bruin: zacht gekookt & wit: hard gekookt). Deze worden met linnen in metalen mandjes gepresenteerd. Daarnaast wordt er in het buffet gebruikt gemaakt van verschillende vormen en soorten verhogingen. Bekijk hieronder een aantal foto’s van het resultaat.

” We hebben Ellis gevraagd voor Zoku naar de styling van ons ontbijtbuffet te kijken. We gaven haar volledige creatieve vrijheid voor deze opdracht. Al snel had ze zich compleet verdiept in ons concept waardoor we vrijwel direct op één lijn zaten. Ze is fantastisch om mee te werken: creatief, visueel heel sterk, snel, punctueel en ook nog eens praktisch wat erg fijn is als je met de dagelijkse operatie van een restaurant rekening moet houden. Wij raden Ellis met volle vertrouwen aan! “Veerle Donders, Concept & Brand Manager @ Zoku

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.