Noedels met romige groene erwtensaus

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 rode ui
  • 3 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 750 gram tuinerwten (diepvries)
  • 100 ml kokosmelk
  • 1.5 eetlepels shiro miso pasta
  • 300 gram soba boekweit noedels (of noedels naar keuze:))
  • 6 handjes spinazie
  • + een staafmixer

Stap 1:
Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn, schil en rasp de gember. Snijd de rode peper in kleine stukjes.

Stap 2:
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 3:
Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit hierin de rode ui, de knoflook, de gember en de rode peper op middelhoog vuur. Voeg wanneer alles zacht is en lekker begint te ruiken (na ongeveer 3 min.) 3/4 van de tuinerwten toe en laat zachtjes meebakken. Roer regelmatig om. Voeg na 5 minuten een klein scheutje water en de miso-pasta toe. Blijf regelmatig roeren totdat de miso-pasta is opgelost. Voeg tot slot de kokosmelk toe, haal de pan van het vuur en pureer tot een gladde saus met behulp van een staafmixer.

Stap 4:
Verhit een scheutje olie in een diepe koekenpan en bak de spinazie totdat het geslonken is. Voeg de noedels, de erwtensaus en de resterende tuinerwten toe en meng tot een geheel. Verdeel de noedels met een draaiende beweging over de borden en garneer met basilicum en/ of chilivlokken.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.