Limoen Misocurry

Deze romige curry barst van de umami! Is super makkelijk om te maken en al zeg ik het zelf.. altijd een succes!

Wat heb je nodig?
– 1 rode ui, in halve ringen;
– 3 tenen knoflook, fijngeraspt;
– 3 cm gember, fijngeraspt;
– 0.5 tl chiliflakes of Gonchugaru chili flakes;
– 2.5 el witte misopasta;
– 295 ml kokosmelk;
– 2 limoenbladen, gekneusd;
– 0.5 limoen;
– 1 grote aubergine in blokjes;
– 400 g gemengde paddestoelen (shii-take, champignons, oesterzammen e.d. Wees creatief;));
– 300 g spinazie;
– 150 g sushirijst.

Optioneel: Topping, dit is dus optioneel maar zeer aan te raden voor ultieme smaakbeleving:
– Geroosterd sesamzaad
– Zacht gekookt eitje
– Nori flakes;
– Lente-ui;
– My all time favorite: Kewpie mayonaise!;
– Gonchugaru chili flakes.

Ook niet nodig maar zeer aan te raden: Koolsalade side dish;
– 0.5 witte kool, zeer dun geraspt;
– 1 tl geroosterd sesamzaad;
– 2 el Kewpie mayonaise;
– 1 scheutje soyasaus;
– Limoensap naar smaak.

Wat moet je doen?
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook alvast de eitjes.
2. Verhit een klontje roomboter in een diepe koekenpan of braadpan. Fruit de rode ui op laag vuur samen met de knoflook, de chilipoeder en de gember. Bak in 5 minuten zacht en roer regelmatig door. Voeg de aubergine samen met de paddestoelen toe en bak in 15 minuten zacht en goudbruin. Blijf regelmatig roeren. Voeg daarna de misopasta toe, bak ongeveer 2 minuten mee zodat het wat karameliseert. Voeg dan de kokosmelk samen met 50 ml water en de limoenbladen toe en laat kort inkoken. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en breng op smaak met het sap van de halve limoen. Laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
3. Ondertussen kun je de koolsalade maken door de Kewpie te mengen met de sojasaus en het limoensap. Proef even en voeg indien nodig meer limoensap of sojasaus toe. Meng samen met de kool en het sesamzaad tot een romige salade.
4. Verdeel de rijst over de kommen, schep een royale hoeveelheid miso coconut limoen curry erbij, garneer met nori, sesamzaadjes, lente-ui, een gekookt eitje en serveer met de koolsalade. Vergeet niet het limoenblad eruit te halen:)

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.