Limoen Misocurry

Deze romige curry met knapperige groente is verrassend makkelijk te maken en is heel vol van smaak.

Wat heb je nodig?
– 1 rode ui, in halve ringen;
– 2 tenen knoflook, fijngeraspt;
– 3 cm gember, fijngeraspt;
– 0.5 tl chiliflakes;
– 2.5 el witte misopasta;
– 295 ml kokosmelk;
– 1 bloemkool in roosjes en bladeren in reepjes;
– 1 venkel in reepjes;
– 0.5 komkommer in schuine plakken;
– 2 stuks bok choi in parten;
– 1 limoenblad;
– 300 gram soba noedels;
– Sap van 1 limoen.

Wat moet je doen?
1. Verhit een klontje roomboter in een diepe koekenpan. Fruit de rode ui op laag vuur samen met de knoflook, het chilipoeder en de gember. Bak het in 5 minuten zacht en roer regelmatig door. Voeg dan de misopasta toe, bak ongeveer 2 minuten mee zodat het wat karamelliseert. Voeg tot slot de kokosmelk en het limoenblad toe en laat kort inkoken. Doe het mengsel in een kom en zet apart.
2. Smelt in dezelfde pan (schoonmaken hoeft niet) opnieuw een klontje roomboter en roerbak de bladeren en roosjes van de bloemkool in 6 minuten rondom goudbruin. Blus af met het miso-kokosmengsel en 100 ml water. Voeg de venkel en de komkommer toe en breng op smaak met het sap van de limoen. Laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door.
3. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit ondertussen een grillpan, kwast de bok choi in met wat olie en grill rondom totdat het knalgroen kleurt en er goudbruine grillstrepen ontstaan.
5. Verdeel de noedels over de kommen, schep een royale hoeveelheid miso coconut limoen curry erover en garneer met de gegrilde bok choi. Vergeet niet het limoenblad eruit te halen.

Tip: Lekker met een zacht gekookt eitje!

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.