Kruidige overnight oats

Kruidige overnight oats, een simpel en lekker vullend ontbijt. Hieronder vind je recepten voor 2 varianten. Golden milk overnight oats met bloedsinaasappel en havermelk en kruidige overnight oats met granaatappelpitjes en havermelk.

Wat heb je nodig?
– 4 eetlepels havermout;
– 1 bloedsinaasappel (of een gewone sinaasappel);
– 1 theelepel kurkuma;
– 1 theelepel koekkruiden;
– 1 snuf himalayazout;
– 1 theelepel honing;
– 150 ml havermelk.
Optioneel voor topping:
– 1/2 avocado;
– 1 bloedsinaasappel; (buiten het seizoen kun je natuurlijk gewone sinaasappel gebruiken)
– 1/2 eetlepel cashewboter.

Wat moet je doen?

1. Meng in een potje voor het slapen gaan de havermout met de kurkuma, de koekkruiden en het zout. Doe de havermelk, het sap van de bloedsinaasappel en de honing erbij en roer goed door. Dek af en laat de nacht weken in de koelkast.

2. De volgende dag kun je de overnight oats direct eten of warm het even op als je dat lekkerder vindt. Optioneel: Top de oats met een halve avocado, plakken bloedsinaasappel en wat cashewboter.

Kruidige overnight oats optie 2:

Wat heb je nodig voor 1 portie?
– 4 eetlepels havermout;
– 2 eetlepels kokosrasp;
– 1 sinaasappel;
– 1,5 theelepel koekkruiden;
– 1 snuf himalayazout;
– 1 theelepel honing;
– 150 ml havermelk;
– 1 eetlepel granaatappelpitjes.
Optioneel voor topping:
– 2 eetlepels granaatappelpitjes;
– 1 eetlepel geroosterde kokosrasp.

  1. Meng in een potje voor het slapen gaan de havermout met de kokosrasp, de koekkruiden en het zout. Doe de havermelk, het sap van de sinaasappel, de honing en de granaatappelpitjes erbij en roer goed door. Doe de deksel erop en zet voor de hele nacht in de koelkast.
  2. De volgende dag kun je de overnight oats direct uit het potje eten of warm het even op als je dat lekkerder vindt. Top de oats met granaatappelpitjes en geroosterde kokosrasp.

Welke variant vind jij het lekkerst?

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.