Krokante zalm met geroosterde venkel en pastinaakpuree – Baltazar wijnbox

Dit recept ontwikkelde ik speciaal voor de december wijnbox van Baltazar. Door de venkel, de pastinaak en het venkelzaad bevat het gerecht zachte anijssmaken die goed aansluiten bij de frisse smaak van dille en de vettige volle smaak van de zalm.

Krokante zalm met geroosterde venkel en geroosterde pastinaakpuree

Dit recept is voor: 4 personen
Bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten:

4 stuks           Zalmfilet zonder huid
30 gram         Parmezaanse kaas
1 theelepel     Venkelzaad
10 gram         Dille
1 stuk             Citroen
1 stuk             Rode ui
30 gram         Cashewnoten
2 stuks           Venkel
4 tenen          Knoflook
4 stuks           Pastinaak

*Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 1 : Snijd de zalmmoten in stukken, de Parmezaanse kaas in kleine blokjes, pel en pers 2 tenen knoflook en kneus de overige 2 teentjes. Pluk de dille, rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Snijd de venkel en de rode ui in grove parten, schil de pastinaak en snijd in stukken.

Stap 2: Verdeel de pastinaak over een helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met olijfolie en de geperste knoflook. Verdeel de venkel en rode ui parten over de andere helft, besprenkel met olijfolie, de helft van de dille, het citroensap en leg de gekneusde knoflook ertussen. Rooster 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: Maal de kaas met de resterende dille, het venkelzaad, de cashewnoten, de citroenrasp en een scheutje olijfolie fijn met behulp van een keukenmachine.

Stap 4: Bedek de zalm met het dille-venkelmengsel en druk goed aan. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalmstukken aan beide kanten in 5 minuten knapperig.

Stap 5: Pureer de stukken geroosterde pastinaak met een scheut olijfolie tot een zachte zoete puree. Breng op smaak met wat peper en zout.

Stap 6: Serveer de zalmmoten met de geroosterde venkel en de pastinaakpuree.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.

No Comments Yet

Comments are closed