Knapperige groenten met pinda-limoensaus

Een eigen variatie op gado gado, een van mijn favoriete gerechten.
De bereidingstijd is 40 minuten.
Onderstaand recept is voor 2 personen.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram pandan rijst of witte plakrijst
  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 1 avocado
  • 200 gram doperwtjes
  • 0.5 komkommer
  • 150 ml rijstazijn

Voor de pinda-limoensaus:

  • 4 el pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • 2 cm gember, geschild
  • sap van 0.5 limoen
  • 1 el honing
  • 2 kafir bladen
  • scheut water

Wat moet je doen?

1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Was en snijd de komkommer in hele dunne reepjes. Doe in een kom met de rijstazijn en een gelijke hoeveelheid water en een snuf zout.

3. Snijd de bladeren van de bloemkool, gooi de buitenste weg maar houd de binnenste bladen. Snijd de bloemkool in roosjes. Verspreid samen met de bladeren over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 40 minuten knapperig. Keer halverwege om.

4. Kook ondertussen de doperwtjes in 5 minuten gaar en knalgroen. En breng vervolgens opnieuw een pannetje met water aan de kook, voeg wanneer het water kookt de eieren toe en kook 7 minuten. Laat schrikken, pel en snijd in partjes.

5. Doe voor de pinda-limoensaus alles in een keukenmachine behalve het water. Maal glad, en voeg beetje bij beetje water toe totdat je de juiste consistentie hebt. Proef en voeg eventueel wat meer sojasaus of limoensap toe.

6. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en snijd in reepjes.

7. Doe de rijst samen met de geroosterde bloemkool, de doperwtjes en de gezuurde komkommer op een bord. Garneer met de avocado en serveer rijkelijk met de pinda-limoensaus.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.