Hummus met gegrild platbrood

Wat heb je nodig?
– 1 pot kikkererwten (360 gram, goed afgespoeld en uitgelekt);
– Sap van 1 citroen;
– 2 eetlepels Tahini;
– 1 eetlepel miso-pasta;
– 1 eetlepel gedroogde dille;
– 2 theelepels venkelzaad;
– 50 ml walnootolie;
– 10 gram koriander;
– 5 gram peterselie.

Stap 1:
Maal het venkelzaad fijn met behulp van een vijzel. Doe alles bij elkaar in een keukenmachine en maal glad. Breng op smaak met zwarte peper. Voeg eventueel wat walnootolie toe voor de juiste structuur. Serveer met geroosterd platbrood en de pistache-dip met ingemaakte citroen!

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.