Hij is er eindelijk! Ons kookboek: Makkelijk Midden-Oosters!

Het werd een jaren project, aangezien iedereen er vrijwillig aan mee werkte. Maar het resultaat mag er zijn! Ons eerste kookboek Makkelijk Midden-Oosters ziet er prachtig uit, al zeg ik het zelf. Met een zeer getalenteerd en creatief team hebben wij samen met de hulp van 6 vluchtelingen uit Syriƫ en Iran een kookboek gemaakt vol met heerlijke recepten. Het is een mix van traditionele recepten, recepten met een Nederlandse twist en recepten met een Midden-Oosterse twist. Zoals de naam al aangeeft, is er bij elk recept rekening gehouden dat het makkelijk te bereiden is en dat de ingrediƫnten makkelijk verkrijgbaar zijn. Alle opbrengsten van het kookboek gaan naar het goede doel. Voor het boek verzorgde ik de foodstyling en de receptontwikkeling.

Midden Oosters ontbijt overzicht. Fotografie: Rosie van der Elst. Foodstyling: Ellis van Kempen, Jenneke Wieringa & Nerissa Haak.
Mijn favoriete recept uit het boek: Bloemkool salade met een dressing van pistache en ingemaakte citroen. Fotografie: Rosie van der Elst. Foodstyling & receptontwikkeling: Ellis van Kempen

Auteur: Erin Groot
Foodstyling & receptontwikkeling: Ellis van Kempen, Jenneke Wieringa & Nerissa Haak
Fotografie: Rosie van der Elst
Design: Matthew van Ede van der Pals
Redactie: Quint Henrion Verpoorten
Uitgever: Uitgeverij Brandt

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.