Van graan naar groente – EkoPlaza

Nederland is een graanland, we houden met z’n allen van granen, vooral van brood, en het liefste eten we graan bij elke maaltijd. We ontbijten met havermout, granola of een dubbele boterham met kaas. We nemen voor de lunch een trommeltje vol boterhammen mee of kopen een broodje in de stad. Een cracker, koek of liga als tussendoortje en bij het avondeten maken we ook graag gebruik van een graansoort, maar dan liever in de vorm van een pizza, pasta of couscous. In het weekend ruilen we de dubbele boterham om voor een croissant, en de liga voor een bittergarnituur of een stokbrood met kruidenboter. Overal zitten granen in of bij en voor veel mensen is een maaltijd zonder een graansoort dan ook niet compleet.

In het Thema ‘Van graan naar groente‘ van EkoPlaza leg ik uit wat voor een effect overmatig graangebruik op ons lichaam heeft en wat er gebeurt als je de granen gaat vervangen met groente. Hierbij heb ik ook handige tips & tricks gegeven die de overgang makkelijker maken, samen met vier heerlijke veggie recepten waarbij je de granen zeker niet mist![/vc_column_text]

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.