Geroosterde wortels met miso dressing

Een verassend bijgerecht of doe deze heerlijke geroosterde worteltjes in een sushi bowl:) Bekijk hieronder het recept!

Wat heb je nodig?

  • 1 bos bospeen
  • 1 theelepel honing
  • 0.5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel sesamolie (geroosterd)

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels sesamolie (ongeroosterd)
  • 1.5 eetlepel rijstazijn
  • 2 theelepels shiro miso

Optioneel voor garnering:

  • 2 theelepels geroosterd sesamzaad
  • 1 theelepel chilivlokken

Stap 1: Verwarm de oven voor op 190 graden.

Stap 2: Verwijder het groen van de wortels maar laat hierbij 1 cm zitten. Rasp de schil van de wortels.

Stap 3: Verdeel de wortels over een ovenschaal of een bakplaat met bakpapier. Meng de honing met de sesamolie en kwast de wortels hiermee in. Besprenkel met de chilipoeder en rooster 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.

Stap 4: Bereid de dressing wanneer de wortels bijna klaar zijn. Voeg alles samen blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat.

Stap 5: Verdeel de wortels over een schaal en besprenkel met de miso dressing. Garneer met geroosterd sesamzaad en chilipoeder.

Heb je geen ongeroosterde sesamolie in huis? Dan kun je deze vervangen met een andere olie, het is wel belangrijk dat de olie geen sterke smaak heeft want dan zal het invloed hebben op de dressing. Het is lekker om geraspte gember aan de dressing toe te voegen!

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.