Food fotografie & food styling voor De Visscherie Down Town

Food styling, creatief concept en food fotografie voor De Visscherie

Onlangs heb ik een hele leuke samenwerking gehad met De Visscherie. Dit is een ontzettend mooie viswinkel in Uden met prachtige producten en de lekkerste gerechten. Aan creativiteit geen gebrek hier, je vindt hier de lekkerste smaakcombinaties en er is voor ieder wat wils. Marloes en Jasper ontwikkelen samen met hun personeel lekkere gerechten waar veel liefde en passie inzit. En dat is te zien! De verse producten zien er fantastisch uit en de gerechten zijn kleurrijk gestyled met eetbare bloemen en verse zeekraal.

Speels food concept

In ons eerste gesprek kwam naar voren dat ze graag de 2 vestigingen qua concept iets uit elkaar wilden halen. Zo komen klanten vaak bij de vestiging in het centrum; ‘Down town’, voor belegde broodjes, kibbeling, wraps en salades en ligt hier de nadruk meer op afhaalgerechten. Bij het filiaal op de Drossaard ligt de focus meer op de verse producten. Ik heb dit in mijn concept- en stylingvoorstel meegenomen en een duidelijk onderscheid gemaakt door bij Down Town de focus te leggen op afhaal gerechten. Zo zijn alle gerechten in afhaalbakjes gefotografeerd. Ik wilde hier gaan voor een speelse, frisse en kleurrijke look. Door de gerechten op verschillende kleuren ondergronden en harder licht te fotograferen ontstaat er een fris en speels beeld waar de gerechten uit knallen. Door handen toe te voegen, wordt het beeld net wat toegankelijker. Het gebruik van servetten en vetpapiertjes met eigen logo maakt het beeld helemaal af.

Food styling & Food Fotografie voor De Visscherie ‘Down Town’

Zie hieronder enkele beelden van de shoot.

Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.