FoodNut is ontstaan vanuit mijn liefde voor eten en alles wat daarmee te maken heeft. Koken, eten, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografiecontent creation, werken in de moestuin, naar de markt gaan, op zoek naar props, uit eten gaan en ga zo maar door. Fotograferen, Recepten ontwikkelen en eten mooi maken.. dat is waar ik mij het liefste mee bezig houd. Gerechten en producten worden kunst in de juiste compositie en met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren.

Ik ben Ellis en ik houd heel erg van eten en dan vooral van noten, ijs en de Japanse, Koreaanse en Chinese keuken. Mijn liefde voor lekker eten was er altijd al. Dit was een van de redenen waarom ik naar de hogere hotelschool ben gegaan. Hier leerde ik veel over verschillende bereidingstechnieken en lekkere smaakcombinaties.

Na de Hogere Hotelschool, heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd, omdat ik naast het stylen van eten en het bedenken van nieuwe recepten, het super interessant vind wat voeding met lichaam en geest kan doen. Omdat voeding nogal een grijs en onduidelijk gebied is, ben ik daarbij ook gaan experimenteren met mijn eigen voeding- en voedingspatronen. Dit is een veelzijdige zelfstudie geweest, zo heb ik me o.a. verdiept in de westerse voedingsleer, maar ook in een groot deel van de oosterse voedingsleer, zoals de Chinese, de Taoïstische, de Tibetaanse en de Ayurvedische. Hierdoor kan ik mijn eigen conclusies trekken, toepassen, en door ervaring leren, het blijft een doorlopend leerproces, met een nog steeds groeiende interesse. Deze achtergrond kan ik naast de laatste foodtrends bijvoorbeeld toepassen in content creation, blogs en artikelen.