..Because I’m nuts about food..

FoodNut is ontstaan vanuit mijn liefde voor eten en alles wat daarmee te maken heeft! Koken, eten, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografiecontent creation, werken in de moestuin, naar de markt gaan, op zoek naar props, uit eten gaan en ga zo maar door. Recepten ontwikkelen en eten mooi maken.. dat is waar ik mij het liefste mee bezig houd. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.

Ik ben Ellis en ik houd heel erg van eten en dan vooral van noten, ijsjes, avocado’s en de Aziatische keuken. En het liefst zou ik de hele dag door ontbijten. Mijn liefde voor mooi en lekker eten was er altijd al. Dit was een van de redenen waarom ik naar de hogere hotelschool ben gegaan. Hier leerde ik veel over verschillende bereidingstechnieken en mooie smaakcombinaties.

Na de Hogere Hotelschool, heb ik een opleiding tot voedingsdeskundige gevolgd en laat ik mij regelmatig bijscholen, omdat ik naast het stylen van eten en nieuwe recepten bedenken, het super interessant vind wat voeding met lichaam en geest kan doen. Ik ben daarbij ook gaan experimenteren met mijn eigen voeding- en voedingspatronen. Dit is een veelzijdige zelfstudie geweest, omdat voeding nog steeds een erg grijs en onduidelijk gebied is. Ik heb me verdiept in de westerse voedingsleer, maar ook in een groot deel van de oosterse voedingsleer, waaronder de Chinese, Taoïstische, Tibetaanse en Ayurvedische. Hierdoor kan ik mijn eigen conclusies trekken, toepassen, en door ervaring leren, het blijft een doorlopend leerproces, met een nog steeds groeiende interesse. Deze achtergrond pas ik nu ook toe in mijn content creation, blogs en artikelen.