
Wat heb je nodig?
- 200 gram bruine rijstmeel
- 3 hele rijpe bananen
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 0.5 theelepel baking soda
- 2 el honing
- 0.5 theelepel himalayazout
- 2.5 theelepel koekkruiden
- 100 ml melk naar keuze (ik gebruikte havermelk)
- 1.5 eetlepel neutrale olie
- 3 medium eieren
- 1 handje blauwe bessen
Blauwe bessensaus:
- 100 gram blauwe bessen
- 1 citroen
Wat moet je doen?
1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in en/of bekleed met bakpapier.
2. Pel en plet de bananen met een vork, voeg de melk en de olijfolie toe. Kluts de eieren los voeg toe en meng goed.
3. Zeef boven een andere kom de rijstmeel. Voeg het bakpoeder, de baking soda, het zout en de koekkruiden toe.
4. Voeg al roerend met een garde de droge ingrediƫnten aan het bananenmengsel toe en roer glad. Spatel daarna de bessen door het beslag.
5. Schep het beslag in het cakevorm, strijk glad, besprenkel met de kokosrasp en bak in de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.
6. Verwarm ondertussen de blauwe bessen samen met het sap van 1 citroen in een steelpannetje op matig vuur. Roer regelmatig door en zet het vuur laag wanneer alle besjes opengesprongen zijn en laat nog 10 minuten zachtjes inkoken. Verwijder van het vuur en laat afkoelen.
7. Serveer de blauwe bessensaus bij het bananenbrood!