Avocado toast

An all time favorite: De avocado toast!

Bereidingstijd: 15-20 min.
Avocado toast kun je echt op allerlei manieren maken en die van mij is iedere keer anders. Dit is trouwens ook afhankelijk van wat ik in huis heb.
Het onderstaande recept is voor 1 persoon.

Wat heb je nodig?
De basic variant:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 boterhammen (het liefst zuurdesem)
  • 1 klontje boter
  • 1 ei
  • 1/2 limoen

Zo maak je hem nog lekkerder:

  • 4 champignons of andere paddestoelen
  • 1 handje spinazie
  • verse kruiden zoals koriander en/ of dille
  • 1 tl chiliflakes
  • 0.5 tl gerookt paprikapoeder

Wat moet je doen?

1. Breng een pannetje met water aan de kook, wanneer het water kook voeg je voorzichtig het ei toe. Kook het ei 7 minuten als je ei uit de koelkast komt en 6 1/2 minuut als je ei niet uit de koelkast komt. Laat schrikken, pel en halveer.

2. Verhit ondertussen een klontje boter in de koekenpan en rooster de boterhammen hierin goudbruin.

3. Halveer de avocado, haal het vruchtvlees eruit en prak in een kom fijn. Voeg het sap van een halve limoen toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Ga je voor de extra lekkere variant? Bak dan de champignons goudbruin in een klontje boter. Voeg het gerookt paprikapoeder toe en een snuf zout. Tot slot roerbak kort de spinazie mee.

5. Beleg de geroosterde boterhammen royaal met een laag avocado, ( volg met de gebakken groenten) en leg er een half gekookt ei bovenop. Optioneel: Garneer met chiliflakes en de verse dille en koriander.

Bovenstaande avocado toast is mijn ‘Japanse variant’. Het gekookte ei is gemarineerd in sojasaus. De toast is gegarneerd met dashi pickelde radijs, dille, waterkers en bonito flakes.


Ellis

Hi, ik ben Ellis en het liefst ben ik de hele dag met eten bezig; koken, schrijven van (food) content, recepten ontwikkelen, foodstyling, foodfotografie, of op zoek naar mooie props. Gerechten worden kunst met de juiste combinatie van smaken, kleuren en geuren. Door alle zintuigen erbij te betrekken, worden koken en eten een beleving. Lekker en mooi eten maken is echt het allerleukste wat er is.